Boogzinkeren icoon

Boogzinkeren

Boogzinkeren

Een boogzinker wordt toegepast voor het aanbrengen van een HDPE mantelbuis om oversteken of ondergrondse obstakels te passeren met kabel of leidingen.

Voor iedere situatie moet opnieuw bekeken worden hoe de boogzinker uitgevoerd kan worden om zo veilig en verantwoord mogelijk te werken. De te overbruggen afstand of de omvang van het ondergronds obstakel bepalen de moeilijkheidsgraad van de boogzinker. Door onze ervaring kunnen wij voor bijna iedere situatie een passende oplossing bieden.

Hoe gaat het boogzinkeren in zijn werk?
Onze stangen (holle stalen buizen) gaan onder een bepaalde hoek de grond in. Door de hoek in combinatie met de radius (boog) van je stangen kun je je afstand (5 tot 25 meter) en diepte (max 11 meter) bepalen van de boogzinker. Zo kunnen we variëren met onze afstand en diepte en kunnen we voor iedere situatie een passende oplossing bieden. Wanneer we de hoek en de radius bepaald hebben gaan we onze stang plaatsen in onze boogzinkermachine. Deze voert onze stang middels hydromotors aan. Tegelijkertijd pompen wij onder hoge druk ons boormengsel door onze stang en zo spuit/pers je de stangen onder het gewenste obstakel door. Wanneer je stang naar boven komt wordt de gewenste diameter HDPE buis gekoppeld aan de stang en wordt deze terug getrokken door het geboorde gat. Nu is je boogzinker gereed en kan je met je kabel de oversteek of het ondergrondse obstakel passeren.

Wat kunnen wij voor u verzorgen:
Iedere boogzinker is uniek in zijn soort en er zal dan ook per situatie bekeken moeten worden hoe we dit aanpakken. Door onze ervaring weten wij met bijna iedere situatie raad. Wat kunnen wij hierin voor u betekenen:

• Boogzinker 5 meter tot 25 meter afstand met maximale diameter HDPE 110mm
• Aanleveren van Boorprofiel
• Leidingspecificaties
• Juiste verkeersafzettingen
• Opdrachtgevers hebbende voorzien van de juiste informatie

Direct contact

Veel gestelde vragen

Wat is een boogzinker?

Boogzinkers zijn een geavanceerde ondergrondse constructietechniek gebruikt voor het aanleggen van leidingen, kabels, en andere infrastructuur zonder de oppervlakte te verstoren. Deze methode maakt gebruik van een geleideboorsysteem om een gebogen tunnel onder obstakels zoals wegen of rivieren te creëren, waardoor een veilige en efficiënte manier wordt geboden om essentiële voorzieningen te installeren met minimale impact op de omgeving. Boogzinkeren is ideaal voor complexe projecten waar traditioneel graven niet mogelijk of praktisch is, en biedt een duurzame oplossing voor moderne infrastructuuruitdagingen.

Wat is boogzinkeren?

Boogzinkeren is een gespecialiseerde techniek gebruikt voor het ondergronds aanleggen van leidingen, kabels, en andere infrastructuur zonder de noodzaak voor open graafwerkzaamheden. Deze methode wordt vaak toegepast wanneer de aanleg plaats moet vinden onder bestaande infrastructuur zoals wegen, rivieren, spoorlijnen, of bebouwde gebieden, waar traditioneel graven onpraktisch of te ontwrichtend zou zijn.

De techniek maakt gebruik van een geleide boring om een boogvormig pad onder het obstakel door te creëren. Vanaf een lanceerpunt wordt een boorkop de grond in gedreven en langs een vooraf bepaald, gebogen traject gestuurd naar een ontvangstput aan de andere kant van het obstakel. De boogvorm maakt het mogelijk om de diepte van de tunnel aan te passen aan ondergrondse omstandigheden en bestaande infrastructuur, waardoor een flexibele aanleg van de infrastructuurcomponenten mogelijk is.

Nadat het initiële boorgat is gecreëerd, kan de diameter ervan worden vergroot naar de gewenste maat voor de leidingen of kabels die geïnstalleerd moeten worden. Vervolgens wordt de te installeren infrastructuur door de gecreëerde tunnel getrokken, waardoor deze op de gewenste diepte en locatie onder het obstakel door komt te liggen.

Boogzinkeren is bijzonder waardevol voor projecten die een minimale verstoring van het oppervlak vereisen en biedt een duurzame, efficiënte oplossing voor het leggen van ondergrondse infrastructuur. Het is een technisch geavanceerde methode die specialistische apparatuur en expertise vereist om de nauwkeurigheid en veiligheid van het proces te waarborgen.

Waarom kiezen voor een boogzinker?

Naast de snelheid, vanwege de minimale verstoring van het oppervlak, de kostenbesparing op lange termijn, de veiligheid en de flexibiliteit in planning en ontwerp.

Welke boogzinkers levert HVI Infra?

HVI Infra levert boogzinkers van 5 meter tot 25 meter afstand, met een maximale diameter van HDPE 110mm.

Waarom kiezen voor de boogzinkers van HVI Infra?

Iedere boogzinker is uniek in zijn soort en er zal dan ook per situatie bekeken moeten worden hoe we dit aanpakken. Onze kracht is om het aan ons uitbestede werk probleemoplossend, snel en efficiënt uit te voeren, met oog voor perfecte afwerking en oplevering. Dat is onze specialiteit en dat is waar wij goed in zijn. Hierdoor kan onze klant zich richten op haar kernactiviteiten. HVI Infratechniek is uw betrouwbare onderaannemer!

Quote

De precisie van boogzinkeren zorgt voor naadloze en betrouwbare constructies.

HVI-Infratechniek

HVI Infratechniek medewerker

Wilt u meer weten over boogzinkeren?

Onze overige diensten

Grond werken icoon
Grond werken
Montage werken icoon
Montage werken
Nanodrill icoon
Nanodrill
Transport icoon
Transport